Pedagogisch beleid

We noemen ons bewust een “Kindercentrum” en geen kinderdag”verblijf”. Bij ons doen kinderen meer dan “verblijven”. We werken ontwikkelingsgericht, dus kindgericht en weten voor iedereen een eigen veilige plek te creëren. In een kleine groep, met kinderen van verschillende leeftijden, net zoals in een groot gezin. We ondernemen met elkaar veel leuke activiteiten en maken samen plezier! We betrekken ouders zoveel mogelijk bij de ontwikkeling, zodat er niets gemist wordt en we samen kunnen zorgen.

blauw blokje groen blokje rood blokje

Kom langs voor een rondleiding

U bent van harte welkom voor een rondleiding in Kindercentrum De Kleine Houtrakkers.

Ik wil graag een rondleiding

Uw kind aanmelden

Samen kijken wij naar jullie wensen en onze mogelijkheden. Wees niet te laat met inschrijven want ons aanbod verandert voortdurend!

aanmelden
blauw blokje sfeer groen blokje rood blokje

We stellen ons tot doel om onze kinderen, vergelijkbaar aan een goede thuissituatie, een warme omgeving en een huiselijke sfeer te bieden. Ons kindercentrum de Kleine Houtrakkers is een kleinschalige organisatie en biedt plaats aan twee verticale groepen met maximaal 16 kinderen. De eerste groep heet de Haasjes en de tweede groep heet de Draakjes. Wij onderscheiden ons, door onze huiselijke sfeer. Net als in een groot gezin, spelen en leren de kinderen van verschillende leeftijden met- en van elkaar. We eten vier keer per week een vers bereide warme maaltijd, en het is waar: “zien eten, doet eten”. Een ontspannen en warme sfeer is de basis voor ons pedagogisch handelen.

Op de Kleine Houtrakkers wordt een sfeer gecreëerd waarbinnen het kind:

  • zich prettig en veilig kan voelen,
  • vertrouwen kan hebben in eigen kunnen,
  • voor zichzelf op kan komen,
  • respect kan ontwikkelen voor zichzelf en voor anderen,
  • zelfstandig en sociaal vaardig kan zijn,
  • zich in eigen tempo kan ontwikkelen.

Onze leidsters zijn oprecht geïnteresseerd in onze kinderen en zijn nieuwsgierig naar wat een kind beweegt om “te doen wat het doet”. Ze respecteren de eigenheid en zoeken naar de interesses van ieder kind.

Voor een meer uitgebreide beschrijving kunt u ons Pedagogisch werkplan aanvragen via het contactformulier. U vindt daarin ook de praktische informatie over de Kleine Houtrakkers en de protocollen die we gebruiken.

Sfeer impressie de Kleine Houtrakkers